Kevennystä päivääsi

Sinulla on aina mahdollisuus vaikuttaa omaan päivääsi,sillä oma aikasi on itsesi hallittavissa,vaikka työajat olisivatkin kiireisiä. Pyri ottamaan itsellesi pieni hetki joka päivä ,jolloin voit rauhallisessa ympäristössä hengitellä syvään keskittyen hetkeen, sulkien kaikki ylimääräinen pois ajatuksistasi.Sulje silmäsi ja keskity sisäiseen hiljaisuuteesi:) Jo lyhytkin pysähtyminen rauhoittaa mielen.

Jos sinulla on perhettä ja koet,että kaikki illat ovat äänekkäitä ja liiaksi voimia syöviä ja ehkä kärsit jo itsekin lasten levottomasta käytöksestä. Silloin on hyvä kiinnittää huomiota omiin toimintatapoihin,josko niissä löytyisi jotain paranneltavaa,sillä jatkuva kovaääninen komentelukaan ei lasten metelöintiä lopeta,vaan tilanne ajautuu lopulta kaaokseen.

Lapset heijastavat takaisin sinun käytöstäsi, kuten eläimetkin eli se,mitä annat saat monin verroin takaisin. Parempaa kuin hermojen menetys,on asiallinen ja rauhallinen ohjaus jonkin kiinnostavan asian pariin.Juu,tiedän,tiedän,että jokaisella hermo välillä palaa,mutta yritetään kuitenkin korjata tilannetta toisella tavalla;) Kaikenlaiset yhdessä toteutettavat ulkoleikit ja metsissä samoilu laskevat tehokkaasti kierroksia kaiken ikäisistä kulkijoista,joten luontoon vaan,mars,mars! Toinen suositeltava hyvä keino on keskittyä säännöllisesti yhteisiin pelihetkiin koko perheen kesken,siis vaikka lautapelien,mutta ei tietokone-eikä kännykkäpeleihin. Tärkeintä on yhdessä tekeminen!

Metsässä sielu lepää. Siellä voit päästellä ulos kaikki paineet ja vaikka huutaa,jos siltä tuntuu,eikä kukaan huuda sinulle takaisin,mutta itse koet helpotuksen,kun karjaiset tuskasi ulos oikein leijonan karjaisulla. Luonto on vastaanottavainen ,eikä siellä osoitella sinua syyttävällä sormella,vaan siellä saat ymmärrystä ja voimaantumista niin kehoosi kuin mieleesikin.
Luonnolla on uskomattoman suuri vaikutus meihin ja siksi siellä kannattaa kuljeskella mahdollisimman paljon ja aina parempi,jos pääset alueelle,jossa todella on hiljaista. Toivottavaa on,ettet kuule muuta,kuin lintujen viserrystä,tuulen huminaa tai lehtien havinaa:)

Metsä on eri näköinen eri vuoden aikoina ja niin myös eri vuorokauden aikoina,se on kuin elävä maalaus,jonka sävyt ja näkymät vaihtelevat hyvin kauniilla tavalla. Pysähdy välillä halaamaan puita ja kerro niille huolesi ja murheesi ja vuodata vaikka kyyneleesi sinne sammalmättäälle,niin keijukaiset saavat samalla varpaiden pesuvettä:) Jaa siellä myös ilosi,sillä onhan metsässä paljon kuulevia korvia,jotka ilahtuvat kuullessaan sinun olevan tyytyväinen juuri siinä kyseisessä hetkessä.

Vuorovaikutus on käsin kosketeltavaa,kaunista ja antoisaa;)

Antoisaa viikon jatkoa kaikille tyytyväisille ja vähemmän tyytyväisille kanssakulkijoilleni;)