Meditointi

Sisäinen rauha;

Kun elämä meinaa lähteä viemään meitä liiallisella vauhdilla ja pyörityksellä eteenpäin,on hyvä jossain vaiheessa laittaa tilanteelle stoppi ja miettiä ,mitkä olisivat juuri minulle ne parhaat tavat rauhoittaa ylikierroksilla käyvä keho sekä villinä laukkaava mieli. Pitkäkestoinen kiire ja ylirasitus ei tee kenenkään keholle hyvää.Älä siis unohda itseäsi,vaan kuuntele myös kehosi viestejä:)

Meditaatiosta saa voimaa ja uutta näkemystä,sekä selkeyttä elämään.
Meditaatiossa on kyse täydellisestä läsnäolosta.

Meditaatio on täydellistä läsnäoloa,silloin ei tehdä tai ajatella mitään. Siinä pyritään päästämään irti kaikesta,myös omista tunteista. Hiljaisuus avaa uusia mielenyhtymiä ja tärkeää onkin antaa kaiken nousta esiin,mitä sieltä alkaa tajuntaasi tulla,mutta tarkoitus on olla takertumatta mihinkään ajatukseen,ei siis pidä alkaa analysoimaan mitään. Koe vain hiljaisuus,vapauden riemu juuri siinä hetkessä. Aloitellessa meditaatioita,on hyvä pyrkiä löytämään mahdollisimman rauhallinen paikka,jotta ympäristö ei saisi sinua kiinnostumaan muista äänistä. Kun olet harrastanut meditointia useammankin kerran ja koet sen onnistuvan hyvin,niin silloin voit alkaa meditoida lähes missä tahansa. Meditoida voi hyvin myös ulkona,kävellessä,uidessa ym,sillä tärkeintä on olla kiinnostumatta mistään ulkopuolella tapahtuvasta,olla vain syvästi läsnä omassa hiljaisuudessa! Usein meditointia aloittaessa tuntee itsensä osaamattomaksi,koska ihmisen mieli lähtee helposti laukalle,mutta siinä on tärkeää vain palauttaa itsensä rauhallisesti hiljaisuuden tilaan:)

Se,oletko meditoidessa istualleen vaiko pitkälläsi,on ihan sama,kunhan koet olevasi hyvässä ja rennossa asennossa ja hengitys pääsee kulkemaan vapaasti. Hengitys on iso osa meditaatiota ja siinä hetkessä onkin hyvä pyrkiä täysin rennoksi ja päästää ilma virtaamaan vapaasti syvälle keuhkoihin. Tarkoitus on keskittyä hengitykseen,siihen miten ilma virtaa sisään ja ulos ja tuntea tuo syvä sisäinen rauha,joka tuossa hetkessä syntyy. Sinä vain olet – olet olemassa -olet meditaatiossa:)

Meditaation tarkoitushan on löytää se ilon ja onnen,todellinen lähde itsestään,josta se kaikki ilo ja innostus lopulta kumpuaa. Mitä vahvemmin ja syvemmin kykenee tuon rauhallisuuden itsessään saavuttamaan ja löytämään sisäisen tyyneyden tilan,sitä vähemmän ulkomaailma kykenee heilauttamaan uskoa ja luottamusta elämään:)

Ole läsnä juuri siinä hetkessä,mitä kulloinkin teet!

Meditointi tapoja on valtavan paljon,joihin kannattaa perehtyä ja etsiä joukosta itselle sopivin ja mieleisin:) Helppo ja yksinkertainen tapa aloittaa on vaikkapa sytyttämällä kynttilä ja keskittyä sen kauniiseen liekkiin. Irroita ajatuksesti kaikesta ja ihaile tuota pientä valonlähdettä. Meditatiivinen musiikki vahvistaa tunnelmaa eli sitä kannattaa myös kokeilla. Luontonäänien kuuntelu ja ko.videoiden katselu saa myös mielen hyvin nopeasti rauhoittumaan.

Toivotan teille ystävilleni oikein antoisaa kevättä!

Terkuin,Malla 577