Miten värit vaikuttavat meihin?

Ihana vaiko tyrmäävä väri

Oletko miettinyt mieltymystäsi väreihin? Mitä värejä suosit esimerkiksi kotona sisustuksessasi? Mikä taas nostaa ihokarvat pystyyn jo pelkästä ajatuksesta? Minkä värisiä vaatteita mieluiten käytät? Onko skaala laaja ja vaihteleva vai pitäydytkö mielummin vain parissa kolmessa varmassa ja turvallisessa värissä?

Värien valintaan vaikuttaa olellisesti myös rohkeus tuoda oma persoonallisuus esiin,samoin väreillä voi viestiä myös omaa tunnetilaansa. Pirskahteleva,iloinen ja estoton ihminen uskaltaa pukeutua värikkäämmin,kuin mielummin taustalla “piileskelevä” kanssakulkijansa,joka pukeutuu usein maanläheisiin värisävyihin.

Väreillähän on valtavasti vaikutusta myös ihmisen mielialaan. Jos mieli on alakuloinen,silloin pienikin väripilkku voi nostaa energiatasoasi,olkoon se sitten tekstiilinä sohvalla tai hedelmänä pöydällä:) Itse koen mustan synkkänä,enkä sitä siksi suosi juuri missään.Valkoinen taas symboloi minulle puhtautta ja ihailenkin sitä ehdottomasti eniten talvella luonnossa,kun lumi on harsonnut maan kauttaaltaan valkeaksi.Niin kaunista! Ja lumihan luo sen enkelinkin eteiseen:) Enkeli,tuo puhtoinen valkosiipinen auttajamme!

Jokaisesta väristä löytyy myös runsaasti sävyjä,joskus kirkas ja puhdas väri puhuttelee paljonkin,toisinaan taas murretut sävyt ovat houkuttelevampia. Erilaisia värejä ja sävyjä yhdistelemällä saa paljon muutosta kotonakin esim.vuodenaikojen mukaan. Oletko rohkea värien yhdistelijä vai pitäydytkö turvallisissa värivaihtoehdoissa? Kun kaipaat seesteisyyttä ja rauhaa,mikä on valintasi silloin? Jos pystyt itse vaikuttamaan esim.työhuoneesi sisustukseen,niin se on hyvä juttu.Ainakin kotona työskenteleville se on mahdollista. Väri joko innostaa tai saattaa myös latistaa tunnelmaa/työtehoakin. Kannattaa kokeilla uusia värejä,jos huomaat olevasi hiukan alavireinen tai jos työinto on lähtenyt omille teilleen. Osta vaikka värikkäitä kynttilöitä piristykseksi!

Minulle värit ovat hyvin tärkeitä energian tuojia.Kotona pitää olla värejä,muuten minusta valuu energiat sohvan alle:) Samoin suosin värejä myös vaatteissani. On ihanaa kulkea usvaisessa ja tihkusateisessa säässä kirkkaankeltaisessa takissa ja toisinaan myös värikkäämmissä housuissa.;) Tällöin ei edes ikävä harmaa sää pysty synkkyydessään tarttumaan minuun.

Katselepas hetki tätä kuvaa ja mieti,mitä nämä värit tuovat sinulle mieleen?

Minulle tästä nousee mieleen uudistuminen, herääminen,rauhallisuus,levollisuus,elämänjano,virtaus, veden voima ja tärkeys,inspiraatio,henkisyys,pappeus…siis kaikkea mahdollista kaunista;) Kuvia katsomalla saatat hyvinkin löytää uuden innostavan väriyhdistelmän,jota haluatkin heti kevään koittaessa kokeilla kotisi sisustamisessa. Ole rohkea ja kokeile,saatat yllättää itsesikin!

Värien keskellä eläessä olo on toisinaan,kuin taikamaailmassa. Kaikki on niin kaunista ja mikä parasta,sinulla itselläsi on mahdollisuus vaikuttaa siihen,miltä rakas kotikolosi näyttää ja miten siellä viihdyt;) Älä elä harmaudessa,vaan kohota energiasi korkeuksiin värien avulla! Uusi matto,uudet verhot,uusi taulu seinälle, uusi maali jonkun vanhan huonekalun pintaan taikka peräti uusi tapetti/maali seinään,niin johan on piristystä pitkäksi aikaa.Anna luovuutesi kukkia ja tee kodistasi oman itsesi näköinen,välittämättä mitä muut ovat siitä mieltä,sillä sinähän siellä asut:) Kauneuden vaaliminen on tärkeää ja myös piristävää ja se saa sinutkin pysymään hyvissä energioissa;)

Rakasta itseäsi,rakasta kotiasi,rakasta elämääsi ja anna ilon pulputa valtoimenaan,niin että se näkyy,mitä koet ja tunnet. Elämässä on joskus myös tummia sävyjä,mutta sinulla on mahdollisuus kirkastaa niitäkin.

Antoisaa uutta viikkoa teille kaikille blogini lukijoille!