Pääsiäinen

Jeesuksen ylösnousemuksen juhla

Elämme parhaillaan pääsiäisviikkoa ,joka avaa samalla myös näkymiä kevääseen. Palmusunnuntai käynnistää pääsiäisviikon ja siitä se sitten etenee pitkäperjantaille. Tätä ko.ajanjaksoa kutsutaan hiljaiseksi viikoksi,koska se kuvaa Jeesuksen viimeisiä päiviä,jolloin hän kulki kohti ristiinnaulitsemisen hetkeä,joka sitten toteutuikin pitkäperjantaina.

Hän on rakkaus – Hän on valo – Hänen rakkautensa asuu meissä – myös sinussa.

Miten sinä vietät pääsiäistä? Onko sinulla omia perinteisiä juttuja,joita haluat aina pääsiäisen aikaa uudelleen ja uudelleen toteuttaa?

Palmusunnuntaina pienet virpojat ovat ahkeraan liikkeellä,jos vain maailman tilanne sen sallii,nyt valitettavasti ei niin ollut. Keltaiset kukat tekevät pääsiäisen aikaan hyvin kauppansa,koska haluamme tuoda kevään myös sisätiloihimme:) Kukat piristävät ihanasti,kun luonto muuten on vielä suhteellisen harmaa,ehkä jopa tylsäkin. Pääsiäisenä monesti herkutellaankin,mitä se herkku kullekin merkitsee on hyvin henkilökohtainen asia. Toisille lammas pääsiäispöydässä on se tärkein asia ja toisille taas riittää ihan “perusruuat”,ehkä kuitenkin hiukan kauniimmin katettuna kuin yleensä:) Lasten suosikkeja pääsiäisessä lienevät kaikki suklaiset herkut,munat sekä pupujussit. Maistuuko sinulle mämmi,tuo herkku,joka jakaa kansan syvästi kahtia,sillä sitä joko rakastetaan tai inhotaan. Itse kuulun tuohon ensimmäiseen kategoriaan. Minulle se maistuu samantien,kun keväällä sitä kaupasta löydän:)